De logopediepraktijk bevindt zich onder één dak met mondzorgpraktijk Leidschendam.

Zowel kinderen als volwassenen zijn van harte welkom voor kwalitatieve logopedische zorg. 

 

Verwijsbrief
U heeft een verwijsbrief nodig van uw (huis)arts of specialist.

Verzekering
De meeste zorgverzekeraars vergoeden logopedische behandelingen geheel of gedeeltelijk. Voor volwassenen geldt het eigen risico. In uw polis vindt u de voorwaarden.

BSN
Vanaf 1 juni 2009 is de logopedist verplicht om het BSN in haar administratie op te nemen. Neemt u bij de eerste afspraak (ook voor uw kind) een geldig identiteitsbewijs mee waar het BSN in vermeld staat.

Behandeling
Een behandeling duurt 30 minuten, waarvan 5 minuten gereserveerd is voor administratie. Over het algemeen vindt er wekelijks een behandeling plaats. Dit is afhankelijk van de klacht. De eerste afspraak bestaat uit een vraaggesprek en, indien nodig, een onderzoek. Naar aanleiding hiervan wordt een behandelplan opgesteld en met u besproken.

Rapportage
Uw (huis)arts wordt schriftelijk op de hoogte gebracht van de behandeldoelen en de vorderingen tijdens de therapie. 

Privacy
De logopedist neemt kennis van feiten van vertrouwelijke aard. Binnen de logopediepraktijk wordt zorgvuldig omgegaan met deze informatie. Het privacyregelement van de NVLF wordt nageleefd.

Overleg
Om de logopedische behandeling zo optimaal mogelijk te laten verlopen, vindt er (met uw toestemming) geregeld overleg plaats met scholen, consultatiebureaus, fysiotherapeuten, huisartsen e.d.

Afspraak annuleren
Mocht u verhinderd zijn, dan dient u de afspraak uiterlijk 24 uur van te voren telefonisch te annuleren. Afspraken die te laat worden afgezegd, worden in rekening gebracht. Deze kosten kunt u niet bij uw zorgverzekeraar indienen.  

Logopedische behandelingen

Direct aanmelden

(In verband met de lange wachtlijst nemen wij momenteel geen nieuwe cliënten meer aan, m.u.v. volwassenen.)